Howard Evans porta onze anys oferint cursos de massatge. El seu objectiu no és només el d´oferir un ensenyament en tècniques de massatge, sino també el de fomentar a que el alumnes puguin desenvolupar una qualitat de tacte i atenció, a vegades difícils de trobar en tècniques d'altres terapeutes.

La Medicina Tradicional Tailandesa es basa en el concepte d'un sistema d'energia que consta de 72.000 línies "sen", através de les quals l'energia es transforma i flueix per tot el cos. En l´actualitat, part dels conceptes tècnics d´aquest sistema s'han perdut i l'únic que en resta és una sèrie de senzills diagrames que representen les deu principals línies "sen" utilitzades en el Massatge Tailandès.

El Massatge Tailandès interpreta les anomenades línies "sen" des d'una perspectiva miofascial, tal i com ho fa el "Hatha Ioga". Encara que també es poden observar les línies "sen" desde la perspectiva del teixit conectiu, d'aquesta manera s'obté una tècnica molt efectiva per treballar els canvis posturals i estructurals.

El Massatge Tailandès es practica en el terra. No s'utilitza oli i el pacient porta roba còmode, lleugera. Això fa que aquesta tècnica esdevingui una de les més versàtils i, alhora portàtils. Moltes de les tècniques utilitzades es poden incorporar en seqüències de massatge en camilla.

El curs de Massatge Tailandès té una duració de seixanta hores. Tot i així, els alumnes hauran de practicar fora de classes, per poder obtenir del massatge un coneixement a partir del qual es flueixi de manera espontània i intuïtiva.

En el curs s'ensenya una seqüència completa d'hora i mitja de massatge. I, a partir d'aquí, es veuran variacions del mateix massatge enfocades al treball amb dones embaraçades i d'altres casos específics. També, s'ensenyarà una seqüència en postura asseguda.

Aquest curs està destinat a massatgistes i terapeutes que vulguin ampliar el seu coneixement, però també a principiants que desitgin aprendre el massatge per poder-s'hi dedicar profesionalment, o per plaer. Cal dir que el curs ha esdevingut una eina molt valiosa per aquells que practiquen o són professors de Ioga.

El curs és pràctic i parteix de l'experiència que cadasqú n'experimenta, a la vegada que ofereix numeroses oportunitats per donar i rebre el massatge i desenvolupar una veritable sensació de pau interna.

  

 

 


En el curs s'inclou, també, el treball de postura del massatgista, la respiració, el ritme, el coneixement personal, l'atenció i la concentració. La finalitat és desenvolupar un estil de massatge en el qual es beneficïi tant el massatgista com el pacient.

El Massatge Tradicional Tailandès exemplifica els quatre estats divins de la ment descrits en les ensenyances budistes: amor, bondad, compassió i equanimitat. El Massatge Tailandès s'ensenya i es practica amb l'objectiu d'expressar aquests estats en acció. Degut això, es coneix com a "meditació en moviment".Estos talleres de fin de semana están diseñados para terapeutas que desean profundizar su trabajo a través del entendimiento y aplicación de técnicas y principios craneosacrales.

Per més informació, dirigir-se a Howard Evans


Howard Evans ha estudiado varios temas relacionados con la salud, comenzando con la Medicina Tradicional China hace ya más de veinticinco años. Asimismo, a parte de sus exploraciones personales en los campos de voz, yoga, danza y actuación, ha estudiado "Tibetan Bodywork", Psicoterapia Integrada, Terápia bioenergética craneosacral y ha completado un máster en Trabajo Corporal Terapéutico. Estudió Masaje Tradicional Tailandés con Harry McGill, de la Escuela de Masaje Oriental. Después, completó un curso avanzado con Asokananda (Harald Brust). Ha estado enseñando masaje durante onze años en "Morley College" y en la universidad de Westminster (Londres), así como de manera privada en Londres, Barcelona y Palma de Mallorca.